Geschiedenis

Epitome Entertainment is opgericht in 1999 door Gregory Struiken en Henca Maduro, de oprichters toen zelf pas 22 vonden dat ‘street arts’ niet serieus werd genomen terwijl dat voor hen en iedereen om hen heen, de ‘arts’ waren die ertoe deden. Hiphop Culture en alle aanverwante stromingen werden onder stadsjongeren op dat moment steeds relevanter, maar de gevestigde kunst- en cultuurinstellingen hadden daar op dat moment helemaal geen zicht op.

Breakdance, hiphopdance, streetdance, rap, R&B, soul etc waren kunstvormen die nog helemaal niet te zien waren in de gevestigde kunst- en cultuurinstellingen. Greg en Henca besloten hier verandering in te brengen door hun eerste concept Talent Night te lanceren. Talent Night was geïnspireerd door Amateur Night at the Apollo in New York, waar o.a. Michael Jackson, Luther Vandross, James Brown en vele andere legendarische artiesten zijn ontdekt. Talent Night gaf ‘urban arts’ een podium in het Rotterdamse Zuidplein Theater. De doelgroep maakte hier gretig gebruik van. Winnaars van Talent Night zijn o.a. Sabrina Starke (Edison Award gewonnen), Jennie Lena (Toen Jenny Willemstijn, finalist Voice of Holland 2015), Tibisay Mercera (Musical Jeans), Faisal Abarkan (getekend in 2016 bij Afrojack, nu uit met een single feat. Afrojack), Deja Vu (Nu Stichting die theaterstukken en dansstukken ontwikkeld). Om dit soort grote projecten van de grond te krijgen, heb je altijd mensen nodig, die je een kans geven. In eerste instantie heeft MPLEX het risico genomen om de grote uitrol van Talent Night financieel verantwoordelijk te zijn en heeft Clayde Menso (toenmalig Stg. DOEN) zich hard gemaakt voor de noodzakelijkheid van dit project binnen zijn eigen organisatie en bij andere fondsen. Zonder hen was Epitome Entertainment 13 jaar later zeker niet zo’n belangrijke speler geweest als dat Epitome Entertainment nu is.

Na Talent Night volgden er vele andere concepten waar o.a. Elzo Niemijer en Johan van Herpen (Sport & Recreatie Rotterdam) een belangrijke rol in hebben gespeeld, omdat ook zij geloofden in de belangrijkheid van deze doelgroep en de concepten die Epitome Entertainment creëerde. Projecten als Games & Gaming, Talent2Star, MoveMasterz the MoveMent, Music Matters Award en R’ Voices zijn allemaal ontwikkeld vanwege budgetten die Sport en Recreatie Rotterdam beschikbaar had gesteld. Al deze projecten zijn aangeslagen en zijn ook meerdere edities uitgevoerd. Zo heeft Epitome Entertainment kunnen bouwen aan een achterban, hun concepten kunnen verbeteren en nieuwe concepten kunnen lanceren, waarin de grootste internationale urban muziekconferentie/festival ter wereld genaamd New Skool Rules.

Epitome Entertainment krijgt structurele subsidie van de gemeente Rotterdam en Fonds Cultuurparticipatie (2017-2020). Ondertussen werkt Epitome Entertainment, in een structurele dialoog met de doelgroep verder aan verdieping en verbreding van de bestaande concepten.

Epitome Entertainment heeft in de afgelopen jaren bewezen, dat zij samen met de talenten, het publiek en de stagiaires kwalitatieve inhoudelijke projecten kunnen neerzetten, voor en met jongeren, die door heel veel anderen niet bereikt worden, terwijl er zoveel van deze jongeren zijn.

 

 

 


Het is niet mogelijk om te reageren

Back to Top ↑